Hoe kies ik de juiste sportschool?

Hoe kies ik de juiste sportschool?

  • 30 jan 0

Lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Als je wilt afvallen dan is lichaamsbeweging bijna onmisbaar. De meeste mensen kiezen ervoor om de lichaamsbeweging op de sportschool te doen. Daar zijn immers veel oefeningen te doen op de apparaten. Je kunt zelfs nog tips krijgen van de sportschool medewerkers zodat je goed begint. Er zijn echter factoren waar je op moet letten als je een sportschool kiest:

De locatie

Dit spreek natuurlijk voor zich maar het is makkelijk om een sportschool te kiezen die niet te ver weg is. Hoe verder de sportschool van je vandaan is, hoe meer weerstand je hebt om er heen te gaan. Als een sportschool dichtbij is ga je er sneller heen om te sporten. Op verschillende tijden van de dag kun je er dan naartoe zonder veel te hoeven plannen voor de reistijd.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

De kosten

De meeste sportscholen gaan uit van een maandelijkse prijs voor een abonnement. Deze variëren van ongeveer 10 euro per maand tot 60 euro per maand. Zoals je kunt zien is dat een groot verschil. Uiteraard moet je een sportschool kiezen dat bij je budget past. Kijk wat het abonnement per maand kost en wat de extra kosten zijn als je er sport. Het kan zijn dat er extra betaald moet worden voor het gebruik van de zonnebank of groepslessen. Vergelijk de prijzen van meerdere sportscholen voor je een keuze maakt.

Het contract

De meeste sportscholen werken met jaarcontracten. Je schrijft je dan in voor direct een jaar. De betaling kan meestal per maand plaatsvinden of per jaar. Lees het contract na om welke periode het gaat. Bekijk ook hoeveel je moet betalen zodat je zeker weet dat je het kunt betalen. Je wilt immers niet vastzitten aan een te duur abonnement die je niet kunt betalen.

Mensen op de sportschool

Veel mensen kijken hier niet naar maar het is wel iets waar je op moet letten. Zijn het vooral dames die sporten of zijn het met name bodybuilders? Beide groepen zijn erg verschillend in de omgang. Kies voor een sportschool waar je je op je gemak voelt. Als je er veel tijd gaat doorbrengen voor de lichaamsbeweging dan is het fijner dat je mensen om je heen hebt waar je wat mee hebt.

Groepslessen

Als je naar de sportschool gaat voor de groepslessen dan is het belangrijk dat je vooraf bekijkt welke lessen er gegeven worden. Vraag ook of er betaald moet worden voor de groepslessen. De meeste sportscholen hebben groepslessen zoals Zumba en aerobics. Toch is het altijd goed om het zeker te weten voor je je inschrijft.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel