Hoe de spieren beter zichtbaar maken?

Hoe de spieren beter zichtbaar maken?

  • 09 sep 0
caprese

Als je de spieren beter zichtbaar wilt maken dan zijn eiwitten één van de belangrijkste nutriënten. Niet alleen eiwitten zijn belangrijk maar alle voeding die je naar binnen werkt. De eiwitten zijn echter belangrijk voor het onderhouden en groei van de spiermassa. Ze zijn niet alleen nodig voor het groei van spiermassa maar ook om de spieren beter zichtbaar te maken. Het gaat niet om het afvallen van zoveel mogelijk gewicht maar om het verliezen vet.

Als je te snel gewicht verliest dan verlies je niet alleen vet maar ook spiermassa. Dit is meestal het geval als er te weinig eiwitten gegeten worden of door alleen maar cardio te doen en geen krachttraining. Als je de spiermassa beter wilt kunnen zien dan wil je geen spiermassa verliezen. Als je spiermassa verliest tijdens het afvallen dan wordt ook het metabolisme trager. Dit heeft als gevolg dat het afvallen moeilijker wordt. Het lichaam verbruikt dan minder calorieën waardoor je nog meer moet sporten of nog minder moet eten voor hetzelfde effect. Een combinatie krachttraining en cardio is nodig om alle spieren beter te kunnen zien.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Wat te eten?

Elke maaltijd moet voldoende eiwitten bevatten. Hoeveel eiwit je nodig hebt verschilt per persoon. Ga uit van een dagelijkse eiwitinname van 2.2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Dit is doorgaans voldoende tijdens het verliezen van vet en het behouden van de spiermassa. Verdeel het dagelijkse aantal eiwitten over de maaltijden zodat elke maaltijd ongeveer evenveel eiwitten bevat. Groenten en fruit zijn daarnaast voedingsmiddelen die niet kunnen missen in een eetschema. Dit zijn een aantal voorbeeld maaltijden:

  • Rijst met kip en groenten
  • Gegrilde kipsalade
  • Brinta met melk en een appel
  • Volkorenbrood met kipfilet en een glas melk
  • Wheyshake met melk en een banaan
  • Magere kwark met bosbessen

Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel