Hardlopen calorieën vergeleken met andere sporten

Hardlopen calorieën vergeleken met andere sporten

  • 12 sep 0

Om te zien hoeveel calorieën je verbruikt met hardlopen kun je dit het beste vergelijken met andere sporten. Hardlopen verbruikt over het algemeen veel calorieën vergeleken bij andere sporten. De intensiteit speelt een grote rol bij het bepalen van hoeveel calorieën je verbruikt met een sport. De volgende sporten worden het meest gedaan om af te vallen en calorieën te verbranden.

Activiteit Cal per minuut voor iemand van 75kg Cal per uur voor iemand van 75kg
Hardlopen — 16km/h 19 1385
Trappen rennen 18 1265
Hardlopen — 13km/h 3 279
Baantjes zwemmen — hoge intensiteit 12 866
Roeien — gemiddelde intensiteit 10 736
Hardlopen — 10km/h 12 707
Hardlopen — 8km/h 12 693
Baantjes zwemmen— gemiddelde snelheid 9 693
Crosstrainer 10 582
Fietsen —gemiddelde intensiteit 8 495
Fietsen — 16km/h 8 470
Traplopen 8 476
Wandelen — 6km/h 6 367
Wandelen — 3km/h 3 199

Zoals je kunt zien in de tabel moet je een lange tijd hardlopen om een noemenswaardig aantal calorieën te verbranden. Je moet bijvoorbeeld een uur hardlopen met een snelheid van 13 km/u om 1169 calorieën te verbranden. 13 km/u is een snelheid die veel mensen niet lang kunnen volhouden. Alleen vergevorderde sporters kunnen deze snelheid voor een uur volhouden. Het aantal calorieën dat in dat uur wordt verbrand is ongeveer evenveel calorieën als een grote pizza die je binnen een kwartier opeet. Dit geeft maar aan hoe moeilijk het is om calorieën te verbranden met sporten. Als je op een gemiddelde intensiteit sport dan is te zien dat het nog langer duurt om vet te verbranden met hardlopen. Het is dan nodig om veel vaker per week te sporten om voldoende calorieën te verbranden om af te vallen.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel