Gemotiveerd blijven met zwemmen

Gemotiveerd blijven met zwemmen

  • 20 mrt 0

Heb je moeite om het zwemmen vol te houden? De volgende tips kunnen je helpen om gemotiveerd te blijven met zwemmen.

Maak er een gewoonte van

Ga elke week een paar keer zwemmen. Als je het op vaste tijden doet dan weet je dat je kunt zwemmen bij het zwembad en kun je het noteren in je agenda. Dit kun je bijvoorbeeld voor je werk doen of ’s avonds na het werk. Door een jaarpas te kopen bespaar je geld maar je verplicht jezelf ook meer om te gaan zwemmen.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Neem de kinderen mee

Zwemmen is een leuke activiteit voor het gezin. Je kunt zelf je baantjes trekken terwijl je man of vrouw met de kinderen toekijkt of zelf gaat zwemmen. Het is natuurlijk ook mogelijk om samen met de kinderen te zwemmen.

Zwemmen met een vriend(in)

Als je een vaste zwempartner hebt dan heb je meer vastigheid. Als je geen zin hebt dan ga je toch sneller zwemmen om de ander niet te laten zitten. Je kunt elkaar oppeppen en meer motivatie geven. Als je het moeilijk vindt om alleen te gaan vraag dan een vriend of vriendin om met je mee te gaan.

Variatie

Als je gaat zwemmen dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt variëren in de manier waarop je zwemt maar je kunt ook een andere afstand doen of duur. Je kunt ook andere watersporten proberen zoals waterpolo.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel