Ben je verslaafd aan sporten?

Ben je verslaafd aan sporten?

  • 13 sep 0

Er zijn mensen die zichzelf iedere keer naar de sportschool moeten slepen terwijl anderen niet een dag zonder kunnen. Iedere dag kijken ze met plezier uit op de workout, soms zelf twee keer per dag. Iedereen kent ze op de sportschool omdat ze er elke dag zijn. Verslaafd zijn aan sporten is mogelijk. Voor buitenstaanders lijkt het alsof ze alleen heel fanatiek zijn met sporten maar er kan ook meer aan de hand zijn. Het vele sporten kan gebaseerd zijn op angst. Dit kan bijvoorbeeld angst om dik te worden zijn.

Twee manieren om verslaafd te raken

Mensen die verslaafd zijn aan sporten kunnen dat op twee manieren zijn. De eerste manier om verslaafd te raken is de spiegel. Veranderingen van het lichaam in de spiegel zijn de reden waarom ze blijven doorgaan. De benen moeten slanker worden of de biceps groter. Het kan ook zijn dat ze niet dikker willen worden. Deze mensen blijven maar steeds meer willen. Er is geen einde en het is nooit genoeg. De andere manier is het gevoel dat sporten veroorzaakt. Deze mensen zijn verslaafd aan het overwinningsgevoel na een workout. De hormonen die dan vrijkomen zorgen voor een positief en prettig gevoel waar men aan verslaafd raakt.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Nummer één prioriteit

De persoon die verslaafd aan sporten kan niet zonder. Iemand die verslaafd is aan sporten heeft altijd het gevoel dat hij of zij te weinig heeft gesport. Het sporten heeft de hoogste prioriteit. Dit heeft echter gevolgen voor het lichaam maar ook voor de mentale gezondheid van de persoon. Het lichaam heeft rust nodig. Als je iedere dag sport krijgt het lichaam geen rust wat gevolgen heeft voor het lichaam. De botten krijgen het zwaar door de vele workouts maar ook de gewrichten en spieren.

Altijd eraan denken

Door het vele sporten komen andere onderdelen van het leven in gevaar zoals werk, relaties en banden met familie en vrienden. Iemand die verslaafd is aan sporten mist geen enkele workout en heeft iedere dag gepland wanneer de workout moet plaatsvinden. In gedachten zijn ze er altijd mee bezig. Ze denken erover na wanneer ze gaan sporten, hoe ze gaan sporten, welke sport ze precies gaan doen en hoeveel calorieën ze willen verbranden. Dit heeft weer invloed op hoeveel ze mogen eten.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel