Balans tussen calorieën en sporten

Balans tussen calorieën en sporten

  • 13 sep 0

Het behouden van het gewicht gaat om het aantal calorieën dat binnenkomt en er verbruikt wordt. Om je gewicht te behouden moet je evenveel calorieën binnenkrijgen als het aantal calorieën dat het lichaam verbruikt. Je komt aan in gewicht als je meer calorieën binnenkrijgt en je valt af als je minder calorieën binnenkrijgt.

Compensatie

Als je precies evenveel eet als wat je verbruikt en je wilt een keer wat extra’s eten zoals een patatje oorlog dan zijn dit zomaar 700 calorieën extra die je lichaam te verwerken krijgt. Als je er niets aan doet dan wordt dit opgeslagen als vet aangezien het overbodige calorieën zijn. Je kunt het echter ook compenseren door meer te gaan sporten. 700 calorieën is best veel als je kijkt wat je ervoor moet doen om het te verbranden. Hoeveel tijd je nodig hebt om calorieën te verbranden hangt af van meerdere factoren zoals je gewicht en de activiteit. Iemand die zwaarder weegt verbruikt meer calorieën dan iemand die lichter is.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Voorbeeld

Als je bijvoorbeeld 75 kilo weegt en je gaat hardlopen dan heb je een uur nodig op een snelheid van 10 km/u om 700 calorieën te verbranden. Een uur stevig doorfietsen tussen 25 km/u en 30 km/u verbruikt ook ongeveer 700 calorieën. Door deze vergelijking te maken met een patatje oorlog kun je zien hoeveel fysieke activiteit nodig is om calorieën te verbranden

Beoordeel dit artikel

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie