Anaerobe training is een activiteit die niet lang wordt gedaan maar met een hoge intensiteit zodat er niet continu verhoogde hartslag volgt. Dit zijn periodes van niet langer dan twee minuten. De anaerobe training verhoogt de hartslag wel maar niet voor een lange tijd. De intensiteit van anaerobe training ligt op 80 procent van de maximale hartslag.
Maximale hartslag
De maximale hartslag wordt berekend door je leeftijd van 220 af te trekken. Als je bijvoorbeeld 40 jaar bent dan is je maximale hartslag 180. De target hartslag kun je vervolgens uitrekenen aan de hand hiervan. Dit doe je door de maximale hartslag van 180 te vermenigvuldigen met 80 procent. 180 x 0.8 = 144. De bovenkant van de hartslag range is de maximale hartslag van 180. Dit betekent dat voor anaerobe training je hartslag tussen 144 en 180 slagen per minuut hoort te zitten.
Melkzuur
Door de hoge intensiteit van de training kan het lichaam niet voldoende zuurstof leveren. Het lichaam gaat dan over naar melkzuurvorming. Het bijproduct is melkzuur wat bijna iedereen wel eens gevoeld heft. Het melkzuur zorgt voor het brandende gevoel na een training en spierpijn de dag erna. Gewichtheffen en sprinten zijn voorbeelden van anaerobe training.
Om goede resultaten te behalen met anaerobe training wordt het aanbevolen om minimaal 3 keer per week te trainen. Een sessie duurt minimaal 20 tot 30 minuten. Dit kun je opbouwen door enerzijds vaker te trainen maar het is ook mogelijk om langere sessies te doen. De gemiddelde persoon wordt 40 procent sterker tijdens de eerste twee maanden krachttraining.
Recepten nodig?
Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:Bekijk de Afslank Receptenbijbel