7 Redenen om te beginnen met sporten

7 Redenen om te beginnen met sporten

  • 30 dec 0

Sporten zorgt voor ontelbaar veel voordelen voor de gezondheid. Dat weet iedereen. Waarom sport dan niet iedereen? Niet iedereen heeft er een reden voor of de motivatie. Sporten kan leuk zijn maar het begin is altijd heel erg zwaar. Veel mensen kijken er tegenop om te beginnen met sporten. Het wordt aangeraden om 5 keer per week te sporten voor een half uur. Alleen bij de gedachte hieraan breekt bij veel mensen het zweet uit. Het is geen makkelijke taak om zoveel te sporten. Beginnen met sporten doe je voor de volgende redenen.

Goed voor het hart

Hart- en vaatziekten komen tegenwoordig steeds vaker voor bij mensen. Het is een steeds groter wordend gezondheidsprobleem in Nederland. Het wordt meestal veroorzaakt door een slecht eetpatroon maar ook door te weinig beweging. Om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen is meer sporten een optie. Een half uur sporten op de meeste dagen van een week is voldoende om het risico te verlagen. Sporten heeft daarnaast een direct effect op het hart. Het hart is een spier dat sterker wordt door het sporten.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Meer energie

Wat bijna iedereen merkt aan het beginnen met sporten is dat je veel meer energie krijgt. Als je overdag vaak moe bent of zelfs geregeld een dutje doet in de middag terwijl je nog niet oud bent dan kan sporten dit verbeteren. Door te sporten wordt je leven energieker en ben je meer alert. Door te sporten slaap je ook beter waardoor je lichaam een betere nachtrust krijgt.

Verminderen van stress

Tegenwoordig heeft bijna iedereen stress zonder dat we het doorhebben. Door het drukke leven is er geen tijd om de stress minder te laten worden. Sporten heeft het voordeel dat de stress erdoor verminderd. Door te sporten komen hormonen vrij. Deze chemicaliën in de hersenen heten endorfinen. Deze geven een goed gevoel. Door te sporten kun je meestal ook je gedachten wat rust geven. Bij sommige sporten zoals hardlopen heb je juist de tijd om over de problemen na te denken.

Meer zelfvertrouwen

Door te sporten verbetert je zelfvertrouwen. Door de fysiek activiteit en de effecten die het heeft op je lichaam ga je er beter uitzien. De spieren worden beter zichtbaar en de vormen van je lichaam komen beter uit. Je lichaam wordt sterker door het sporten. Als je je sterker voelt dan krijg je meer zelfvertrouwen. Je meer vertrouwen in het beter worden in de sport maar ook in het leven buiten de sport.

Afvallen

Een gezond dieet is niet altijd voldoende om af te vallen. Het afvallen gaat sneller en effectiever als er ook bij gesport wordt. Door te sporten verbruik je direct calorieën tijdens de trainingen maar het metabolisme wordt er ook door versneld. Een versneld metabolisme betekent dat calorieën sneller verbrand worden. Niet alleen is sporten makkelijk bij het afvallen maar ook het behouden van je ideale gewicht.

Spieren beter zichtbaar

Door te sporten kun je de spieren beter zichtbaar maken. De spieren kunnen in omvang toenemen door het sporten waardoor je een meer atletische look krijgt. Het is zelfs mogelijk om de spieren vaker te trainen en dan specifiek gericht op spieropbouw. Dit wordt gedaan door bodybuilders die het lichaam buiten proporties kunnen laten groeien. Deze spieren worden dan steeds beter zichtbaar.

Betere nachtrust

Sporten zorgt voor een betere nachtrust. Als je problemen hebt met het in slaap komen of vaak wakker bent dan is sporten een oplossing. De kwaliteit van het slapen verbetert door te sporten. Je bent als je wakker bent energieker en dit merk je gedurende de dag.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel