6 Tips om niet te stoppen met sporten

6 Tips om niet te stoppen met sporten

  • 31 aug 0

Veel mensen nemen met goede moed een jaarabonnement bij een sportschool. De eerste weken zijn leuk en uitdagend. Daarna wordt het echter wekelijks minder totdat de sportschool bijna niet meer bezocht wordt na enkele maanden. Dit scenario komt veel mensen bekend voor. De volgende tips kunnen ervoor zorgen dat sporten een gewoonte voor je wordt.

Bekijk het anders

Alles wat je doet waarbij je beweegt kan als fysieke activiteit beschouwd worden. Je hoeft niet iedere dag naar de sportschool te gaan. Het kan ook makkelijker. Ga een stukje lopen met de hond of spelen in de tuin met de kinderen. Neem de fiets naar de supermarkt in plaats van de auto en ga een rondje fietsen op de zondag. Al deze activiteiten hebben voordelen voor de gezondheid.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer, step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Verwacht minder

Verwacht niet altijd het beste van jezelf. Als je niet 5km kunt hardlopen omdat je geen tijd hebt dan is een korte wandeling van 10 minuten ook goed. Voorkom teleurstelling dat je geen tijd hebt om ver te lopen door een korte wandeling te maken.

Stel doelen

Als je een doel stelt dan geef je het minder snel op. Een doel kan bijvoorbeeld een recreatieve hardloopwedstrijd zijn of een rondje fietsen rondom je eigen woonplaats. Wat het ook is, een doel zorgt ervoor dat je op het goede pad blijft.

Doe wat anders

Het is niet nodig om steeds hetzelfde te blijven doen. Juist door te veranderen van sport of activiteit krijg je meer motivatie. Wat vind je van stijldansen of CrossFit? Het zijn maar twee voorbeelden van sporten die je kunt doen om af te wisselen.

Zoek iemand om mee te sporten

Sporten met iemand maakt het niet alleen leuker maar ook goed voor de prestaties. Je kunt gesteund worden door de andere persoon en je kunt zelf ook de ander coachen. Door met iemand samen te sporten is het moeilijker om niet te gaan. Je wilt immers de ander niet teleurstellen dat je niet gaat sporten.

Plan beter

Heb je geen tijd om te sporten omdat je het te druk hebt met werken? Probeer dan te werken op tijden wanneer je nooit sport zodat je kunt sporten op de beste tijden. Door een goede planning is het voor vrijwel iedereen mogelijk om te sporten. Als je geen tijd hebt om een uur te sporten maak dan een wandeling van een kwartier. Alle kleine beetjes helpen.

Beoordeel dit artikel

Sneller herstel

Sporten en herstellen gaan hand in hand. Het lichaam heeft tijd, rust en goede voeding nodig om te herstellen. Voor het herstel na het sporten worden eiwitshakes aangeraden. De best presterende shakes op dit moment zijn afkomstig van Body&Fitshop. Je kunt deze bekijken via de onderstaande link:
Bekijk Body&Fitshop shakes

Geef je reactie