5 Smoesjes voor niet kunnen sporten en de oplossingen ervoor

5 Smoesjes voor niet kunnen sporten en de oplossingen ervoor

  • 19 nov 0

Er zijn duizenden redenen om niet te gaan sporten maar overal is een oplossing voor. Of je nu te weinig tijd hebt, niet genoeg energie of gewoon geen zin hebt er is altijd een oplossing.

Nr. 1: ‘Ik heb geen tijd.’

Een smoesje die je geregeld hoort als iemand niet wil sporten is dat men er geen tijd voor heeft. Dit is echter maar een slap excuus. Iedereen heeft tijd om te sporten, als je er maar tijd voor vrijmaakt. Dit betekent prioriteiten stellen. Als je televisie kunt kijken dan kun je ook sporten. Tijdens het bekijken van je favoriete programma’s kun je oefeningen voor de televisie doen. Je kunt ook het programma opnemen en gaan sporten zodat je het programma later weer terug kunt kijken. Als je niet veel tijd hebt om lang te gaan sporten dan is het geen probleem om kortere sessies te doen. Alle beetjes helpen.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Nr. 2: ‘Ik ben te vermoeid.’

Als je vermoeid bent dan denk je dat je geen energie hebt om te sporten. Door te sporten krijg je echter meer energie. Er worden hormonen aangemaakt tijdens het sporten die je goed laten voelen en de bloedcirculatie wordt versneld. Als je na het werken te vermoeid bent dan kun je ook gaan sporten in de ochtend, bijvoorbeeld voor je naar werk gaat.

Nr. 3: ‘De kinderen vragen al mijn aandacht.’

Alhoewel kinderen om veel tijd en aandacht vragen zijn er nog altijd manieren om dit te combineren met lichaamsbeweging. Als de kinderen aan het spelen zijn kun je op ze letten door oefeningen te doen waar ze bij zijn. Je kunt rondjes lopen om de speeltuin of touwtje springen terwijl je de kinderen laat spelen. Actieve spelletjes spelen met de kinderen is ook een vorm van lichaamsbeweging.

Nr. 4: ‘Sporten is saai.’

Als je sporten saai vindt dan doe je waarschijnlijk niet de juiste sport. Er zijn veel manieren om te sporten. Van alle sporten is er altijd wel één die je niet saai vindt. Het kan ook een lichamelijke activiteit zijn die je leuk vindt maar niet als sporten beschouwd zoals dansen of skeeleren. Het is ook mogelijk om het sporten minder saai te maken. Een voorbeeld hiervan is televisie kijken terwijl je op de hometrainer zit of op een loopband loopt.

Nr. 5: ‘Ik heb het al eens geprobeerd maar vond het niet wat.’

Dat je een keer gesport hebt zegt nog niet zoveel. Er zijn veel mensen die sporten in het begin niet leuk vinden. Zodra men echter de smaak te pakken heeft kan men niet meer zonder. Het begin is het zwaarst waardoor veel mensen al afhaken voordat het echte plezier begint. Je kunt ook een andere sport proberen als je de sport niet leuk vond.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel