4 Effectieve tips voor meer spiermassa

4 Effectieve tips voor meer spiermassa

  • 14 jul 0

Er zijn veel mensen die beginnen met bodybuilding en vele uren per week in de sportschool doorbrengen zonder zichtbaar resultaat. De spierpijn is er wel, maar toch verandert er maar weinig aan het lichaam. Spieren groeien helaas niet binnen een dag. Dat weet iedereen. Het is zelfs moeilijk om het verschil te zien in een maand. Het kost gemiddeld een aantal maanden voordat er een verschil zichtbaar is. De volgende tips kunnen je helpen om zo snel mogelijk een zichtbaar resultaat te krijgen.

1. Blijf verbeteren

Om te blijven groeien is het nodig om jezelf te blijven verbeteren. Blijf jezelf uitdagen door hogere gewichten te gebruiken. Door steeds zwaarder te trainen, een dumbbell kopen met meer gewicht, blijven de spieren voldoende prikkels krijgen om te groeien. Dit is nodig voor spiergroei. De spieren raken gewend aan de gewichten die je gebruikt. Als je steeds dezelfde gewichten blijft gebruiken ga je niet snel vooruit.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

2. Meer eiwitten

Om de spieren te laten groeien is het nodig om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Voldoende eiwitten betekent meer dan 1,5 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Dit is het aantal eiwitten dat dagelijks nodig is. De eiwitten kunnen het beste uit verschillende eiwitbronnen gehaald worden. Elke eiwitbron heeft een ander combinatie van aminozuren. Om alle aminozuren binnen te krijgen die belangrijk zijn is het belangrijk om verschillende eiwitbronnen te eten.

3. Warm-up en cool-down

De veiligheid is belangrijk om blessures te voorkomen. Een warm-up wordt gedaan voor de training om de bloedcirculatie te versnellen. Voor een bodybuilder is een korte wandeling gevolg door een aantal warm-up setjes van de eerste oefening voldoende. Na de training wordt een cool-down aangeraden om het lichaam af te koelen.

4. Gebruik de losse gewichten

De losse gewichten zijn de dumbbells en stangen waar je zelf gewichten op kunt zetten. Het voordeel van het gebruiken van losse gewichten is dat er meer ondersteunende spieren gebruikt worden. De bewegingsvrijheid is groter als losse gewichten gebruikt worden. Dit zorgt ervoor dat er meer gestabiliseerd moet worden dan bij machines. Bij het stabiliseren worden meer spieren in het lichaam gebruikt.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel