4 Beste hardloop apps voor iPhone en Android

4 Beste hardloop apps voor iPhone en Android

  • 01 jun 0

Hardlopen is een trend zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt aan het aantal Facebook updates met looptijden en afstanden. Al deze updates worden doorgeplaatst vanuit een hardloop app. Deze apps maken het monitoren van de gelopen afstanden een stuk eenvoudiger. Daag je jezelf graag uit en werk je graag naar een doel toe? Of misschien ben je in strijd met een collega om het snelst een 5 km run te doen? Bekijk de volgende apps die je kunnen helpen om je prestaties te verbeteren.

runkeeperRunkeeper iPhone, Android (gratis)

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

De Runkeeper app is één van de meest populaire apps onder hardlopers. Wereldwijd zijn er meer dan 45 miljoen gebruikers van de app. In de app kun je de afstanden bijhouden, je vooruitgang meten, snelheden bijhouden maar ook de duur van de sessies, calorieën die verbrand zijn en nog veel meer. Je kunt eenvoudig de historie bekijken zodat je een overzicht hebt van je trainingen. Er zijn nog veel meer features die je kunnen helpen om meer vooruitgang te boeken.

runtasticRuntastic iPhone, Android (gratis)

De Runtastic app doet alles wat je mag verwachten van een hardloop app en meer. De app houdt de afstanden bij van de trainingen, de gemiddelde snelheid maar ook het aantal verbrande calorieën. Je kunt in de app eenvoudig de vooraf ingestelde trainingsschema’s selecteren en gebruiken. Er is ook een betaalde versie van de app beschikbaar met meer features zoals interval trainingen.

nikerunningNike+ RunningiPhone, Android (gratis)

De Nike+ Running app helpt je op je doelen te bereiken. De Nike+ Coach zorgt voor herinneringen dat je weer een keer moet lopen zodat je gepusht wordt om betere prestaties te behalen. De app houdt de afstanden bij, gemiddelde snelheid, route en nog meer gegevens van de trainingen. De resultaten kun je snel delen met vrienden of met social media via de app. Met verschillende trainingsprogramma die beschikbaar zijn in de app is alles aanwezig wat je nodig hebt.

mapmyruniMapMyRun iPhone, Android (gratis)
De iMapMyRun app is vergelijkbaar met de Runkeeper app. Met behulp van GPS houdt de app je positie bij en de afstanden die je loopt. De route die je gelopen hebt is eenvoudig terug te zien in de app. Het is met de app ook mogelijk om je account te koppelen aan je sociale media zodat je snel alles met je vrienden kunt delen.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel