3 tips om alles uit je training bij de sportschool te halen

3 tips om alles uit je training bij de sportschool te halen

  • 25 jan 0

Veel mensen denken dat lange trainingen nodig zijn om effectief gewicht te verliezen. Ze denken dat de tijd in sportschool proportioneel gelijk staat aan het gewichtsverlies. Zo werkt het natuurlijk niet. Het is veel belangrijker om geregeld naar de sportschool te gaan. Trainingssessies van twee of drie uur zijn helemaal niet nodig om af te vallen. Als je er vanuit gaat dat je twee tot drie uur op de sportschool bent dan ben je het al snel zat. Dat is ook niet de bedoeling.

Een uur is meer dan genoeg

Studies hebben aangetoond dat een effectieve trainingssessie niet langer hoeft te duren dan 45 minuten. Mensen die twee tot drie uur in de sportschool rondhangen verspillen hun tijd. In een uur tijd kun je een half uur krachttraining doen en een half uur cardio.

Sportieve tip

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zorg voor een back-up plan. Met een fitnessapparaat hoef je het huis niet uit en kun je sporten met Netflix erop. Een hometrainer, crosstrainer of step; alles is mogelijk zodat jij nog meer calorieën verbrandt.

Bekijk de toestellen

Gebruik een trainingsschema

Als je een schema gebruikt weet je simpelweg wat je te doen staat. Er zijn veel mensen die naar de sportschool gaan en zich dan gaan afvragen wat ze eens zullen gaan doen. Dit kost tijd en door het te plannen kun je je beter voorbereiden. Het is ook belangrijk om voldoende rust te geven aan spiergroepen. Een weekschema werkt voor de meeste mensen het beste.

Probeer een gemotiveerde trainingspartner te vinden

Het kan je veel helpen als je met iemand samen traint die er helemaal voor gaat. Deze heeft voor jullie beiden voordelen. Je kunt elkaar scherp houden en de vooruitgang van elkaar bijhouden. Hiernaast kun je de ander motiveren om doelen te halen en visa versa.


Recepten nodig?

Afvallen.. Sporten kan je helpen, maar het lukt nooit als je voeding niet in orde is. Lukt het je niet om blijvend gewicht te verliezen? Laat je inspireren door de honderden heerlijke maar vooral gezonde recepten in de Afslank Receptenbijbel. Bekijk de recepten via de onderstaande link:
Bekijk de Afslank Receptenbijbel